TEL: 0344 – 69 12 52

Voet-pool Maurik
Voet pool Maurik

Wat is voetpool?

Speel met voetballen op de grootste pooltafel van de wereld…of op het kleinste denkbare voetbalveld. Het is maar hoe je het bekijkt. Voetpool is een unieke combinatie van Voetbal en Poolbiljard. Je probeert volgens de poolregels de tafel (8 x 4,5 m) leeg te spelen, maar dan met speciaal gemaakte voetballen en met 1 groot verschil: JIJ BENT DE KEU. Het is een perfecte combinatie tussen balgevoel, spelinzicht en fun. De nadruk ligt op plezier en vermaak. Je hoeft geen goede voetballer te zijn om het spel te spelen. Het gaat meer om tactiek en goed kunnen mikken.

Het spel is bedacht in Hongarije en inmiddels wint Voetpool snel aan bekendheid door de filmpjes die op internet zijn verspreid. Voetpool wordt ook wel Poolball, Billiardfootball, Footpool of snookpool genoemd. In Nederland is Voetpool Maurik de 1e locatie waar het spel het hele jaar gespeeld kan worden op een officiële Voetpooltafel. De tafel staat vanaf maart 2015 klaar voor gebruik op het prachtige terras aan het water op het Eiland van Maurik.

Uiteraard kan het spel 1 tegen 1 gespeeld worden, maar er zijn ook leuke varianten waarbij je in teams tegen elkaar speelt of er een kleine competitie wordt opgezet. De eerste en enige 27 holes Voetgolfbaan van Nederland ligt ernaast dus een combinatie met een rondje Voetgolf is snel gemaakt.

Voetpool is niet vermoeiend om te spelen en je hebt geen speciale kleding of schoenen nodig. Het is een activiteit waar iedereen aan mee kan doen en ook voor kinderen erg leuk om te spelen. Het is dé kans om je familieleden, vrienden of collega’s uit te dagen!

Start typing and press Enter to search